Αρχική σελίδα » ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ » ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 2010 - 2011

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Πέμπτης 2012 - 2013

Η ακαδημαϊκή ιατρική έχει υποχρέωση όχι μόνο να παρέχει τη νέα γνώση αλλά και να επάγει το πνεύμα της κριτικής, ακόμη και της αμφισβήτησης, προκειμένου να ωθήσει την ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Η Χειρουργική επιστήμη, η έρευνα και η τεχνολογία ανοίγουν διαρκώς δρόμους ώστε να υπάρχει ανάγκη της ανάλογης ευρείας μετάδοσης γνώσης στους νέους ιατρούς που θα αντιμετωπίσουν στο σύντομο μέλλον την πρόκληση της ευθύνης και της ικανοποίησης από την άσκησή της.
Η Α ́ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει τη μακρά ιστορία και συνεισφορά της στην ακαδημαϊκή χειρουργική, διοργανώνοντας και για το τρέχον πανεπιστημιακό έτος το Μετεκπαιδευτικό της Πρόγραμμα, για 30η χρονιά. Το φετινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των διαλέξεων διακεκριμένων συναδέλφων Καθηγητών, την παρουσίαση ερευνητικών πρωτοκόλλων και των διδακτορικών διατριβών των υποψηφίων διδακτόρων μας, το ογκολογικό συμβούλιο με συμμετοχή όλων των συναφών ιατρικών ειδικοτήτων και τη βιβλιογραφική ενημέρωση. Κατά αυτό τον τρόπο στοχεύουμε στην προσέλκυση των φοιτητών μας, των μεταπτυχιακών φοιτητών και διδακτόρων, επιστημονικών συνεργατών, ειδικευόμενων και νέων χειρουργών, γνωρίζοντας ότι η επιτυχία του προγράμματος έγκειται στην πλατιά αποδοχή του από τους ανωτέρω αναφερόμενους, σε μια εποχή μεγάλης ανταγωνιστικότητας της προσέλκυσης νέων συναδέλφων σε ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα. Εκτός αυτών, ιδιαίτερο πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση των ειδικευομένων ιατρών.

Ελπίζουμε ότι η πλατιά συμμετοχή των φοιτητών, νοσηλευτών και ιατρών, η οποία επιτεύχθηκε το προηγούμενο έτος, θα συνεχιστεί, ώστε να αποτελέσει χαρά και τιμή για εμάς, αλλά βεβαίως και κίνητρο για την αναζήτηση των βελτιώσεων των δραστηριοτήτων μας.

Με τιμή,
Γεώργιος Κ. Ζωγράφος

Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων 2012 - 2013
[Πέμπτη, 17:30 - 19:00, Μεγάλο Αμφιθέατρο ΓΝΑ Ιπποκρατείου]